csütörtök, augusztus 14, 2008

esti zene

Hölgyeim és uraim, Flagpole Sitta Harvey Dangertől!



Amúgy a Sziget olyan hangerővel megy, hogy nálunk, 6 kilométernyire és egy hegynyire a helyszíntől, is hallottam foszlányokat. Alig várom a vasárnapot!

kedd, augusztus 12, 2008

két RIP

Két napon belül elhunyt Bernie Mac komikus (Frank szerepében láthattuk az Ocean's trilógiában) és Isaac Hayes, soul énekes és Séf bácsi. Emelett humantiáriánus, Grammy és Oscar nyertes.

Rest in peace



hétfő, augusztus 11, 2008

egysoros café

A Szigeten külföldről importált rendőrökkel is találkozhatnak a kilátogatók.

péntek, augusztus 08, 2008

Jelentéktlen egysoros

Vettem egy új akkumulátort a telefonomba, mert a régi 4 és fél hosszú év alatt végleg megadta magát. Éljen.

Múmia 3

Tegnap este Ágoston magávalrángatott erre e filmre. Tudtam, hogy meg fogom bánni, de meghívott. Ott volt még Sziszi, meg három lány, akik ismeretlenek voltak, és megismerni egyáltalán nem sikerült őket.

Hát, nagyon rossz. Tényleg. Jelentéktelen beszéd... és beszéd... és beszéd. Mintha beszédvattával tömték volna ki a filmet jelenetek között. Pár akció, de az sem érdekfeszítő, vagy bármilyen módon adrenalintermelő. És a végén az a homok. Brrr... kirázott a hideg. És utána többször is.

1/7

Viszont nem jut eszembe, hogy írtam-e a Wall-E-ról, de az a világ legédesebb filmje, és mindenki nézze meg. Angolul, a MOMban.

7/7

munkaöröm

Ez a meló egyensúlyba hoz. A nap első felét elrontja egy - szerintem - igazságtalan értékelés nem várt helyről, és aztán kapok vendégtől egy ilyet: Nagyon köszönöm a szíves segítségét, nagyon jól esett, önnek itt a helye kb. ilyen szavakkal. Lényeg, hogy élvezetet nyert a munkám által. Őszintén mondta, és ez feldobott.

Másik jó dolog, hogy Budapest egyik legfeltörekvőbb (értsd. sokan hallanak jót felőle) helyén dolgozom, hogy lassan minden régi-új ismerős, ma rokon (:, megtalál.

Most már csak azt kell kitalálni, hogy hogyan húzzam ki magam kb. 3 hétig a fizetésemből. One needs to spend more wisely.

Gondolat a mai napra: Give what You got to get what You want.

szerda, augusztus 06, 2008

Devecseri bringatúra képei

Végre eljutottak hozzám is, így publikálni tudom azt a húsz kemény képet, amit kibírt a kamera akksija. Enjoy.

Sütögetés és egyébek

Hosszú hétvégém volt, szombattól hétfőig szabad voltam. Jártam Szupernem koncerten, ott találkoztam a Dodóval, meg Fannival, akit egy éve nem láttam. Nagy volt az öröm. És a boldogság. A koncert biztos jó volt, én két számot ismertem. Aztán mentünk.

Ja, voltam előtte Wolves Tryout napon, kiderült, hogy silány fizikai állapotban vagyok napontai bringázásom ellenére - 35 rendes fekvő ment, aztán meghaltam. Remegett az egész karom. Puhány én. Legalább a medve jól ment még.

A medve a négykézlábonvaló közlekedés, minél gyorsabban. Ezt még annó 2004 telén (ha jól emlékszem) verték belém a marczibányi téri zeneiskola tornatermében edzésen. Szétkoptatta a tenyerem az érdes padló, de megcsináltam. Gyorsan és vért izzadva.

Találkoztam pár régi ismerőssel, például Lokival, aki levágta a haját, és felismert, egy kis gondolkozás után.

Összességében nem szerepelt olyan vészesen rosszul, Gábor (Boda, edző) szerint biztos helyem lesz a Wolves 2-ben (megint), már csak össze kell egyeztetnem munkával. Nem lesz egyszerű, mert kedden és csütörtökön kéne délelőtt dolgoznom, viszont szerdán vagy hullafáradt leszek reggel, vagy élesváltok szerdáról csütörtökre... Dilemma. Szeretnék menni, de ez így durva lenne. Fuck.

Szombaton Sziszihez mentünk át, ott sütögettünk egy jóízűt. Ágoston hozta a pácolt csirkét, nyammogósan jó lett. Képek is készültek, 10 darab, amit megosztok.



Eztán filmet néztünk, The Ruins (jópofa horror, ami csak nekem tetszett, többiek szerint szar meg lehúzós... bah) és Superhero Movie (ami egyetemes fos elismerést kapott). Jó nap volt, lazítós.

Mi volt még... Szerintem ennyi. Ja, következőben kaptok egy kis Pannónia Fesztiválos képet is. I'm the picture master.

In Bruges (Erőszakik)

Hétfői szabadnapomon Ádámmal úgy gondoltuk, hogy megnézzük a Perfect Bluet, mert az egy jó dolog. Anime, thriller, az aggodalomkeltő fajtából. Baljós meg ilyenek.

De nem tudtuk, mert nem adták az Odeon-Lloydban, csak korábban, amire bár el tudtunk volna menni, nem volt feltüntetve az Exitben. Köszi.

Szóval egy gyors böngészés után kinéztük az Erőszakik filmet, amiről jókat olvastam pl. Mefitől vagy Humantól, de csak általánosságban volt meg, miszerint ez egy jó sötét dramedy (valamiért nem kedvelik már e szót). Vannak benne poénok - nem pöcsös-fingós vonalon képzeljétek el, ez inkább kifinomult, verbális- és karakterfajta -, de a végére előtérbe jönnek az igazi élet dolgok. (Na jó, kövér amerikai kiröhögése kicsit otromba, de jó, poén volt :)

Colin Farrell nagyon hihető mint bűntudatos bérgyilkos. Az akcentus pedig megöl, I love them irish bastards. Ralph Fiennes is isteni, ahogy alakítja az elvekkel rendelkező maffiafőnököt.

A másik, ami isteni volt az én fülemnek, a film zenéje. Minimálklasszikus, vonóssal, zongorával. Atmoszférikus és nem tolakodó. Ezenfelül összhangban van Bruges (belga város) nyugodtságával, amiről gyönyörű képeket lőnek. Meg is veszem ízibe.

Összességében dobok rá egy 7/7-et, kiemelkedő jellege miatt, és kiérdemli a Nagyon Ajánlott címkét. Ez egy tényleg baromi jó film (magyar címért pedig az angolul beszélő filmnéző közönség kollektíven kér elnézést). Na, hess a Kossuthban 750-ért.

netpénzes sötét fellegek

Végre valóra váltottam (volna) egyik régen dédelgetett álmom, meg (akartam volna) rendelni az Absolute Sandman első kötetét.

Aztán eljutunk oda, hogy megadom a kártya adatokat (külön kártya csak erre, pont mindig annyi pénzzel), kiírja, hogy error, info mismatch. No zseton, no szállítás.
CSAKHOGY! Jön az sms a CIB-től, hogy levontunk 171,10 USD-t, legyél boldog.



Ilyenkor beindul a para... Mi legyen?! Gyorsan contact us, kéremszépen, ez van, mondják, mi lesz szegény pénzemmel. És a képregényemmel, mire hónapok óta nyáladzom?

Válasz eddig nem jött. Aggódás. A fejleményekről tudósítunk.

Legalább a Bagaboo-terv ott tart, ahol kell. 3 hét, és kész a gyönyöröm.

i'm a tech whore, kill me now

Két ilyen "linkelj be és nyerj" oldalt linkelek, mert rácuppanok a nyerés szagára. Leginkább akkor, ha nem kell semmit tennem érte.

Szóval van ez a Rocknrollsolo.com oldal, ahol ipod touch a nyerhetőség.

És egy upstartblogger, ahol meg 3G.

Nem ringatom magam tévképzetbe, ez nekik durva SEO, és mézesmadzaggal ráveszik a népet, hogy ebben segítsenek. Ügyes. Én is segítek ebben a marketingprojekben.

hétfő, augusztus 04, 2008

Awesomest gift

Szeretek sorozatokat ajánlani embereknek, mert a, utálom, hogy nem tudok inside jokeokat tolni b, magányos, hideg érzés, hogy csak én tudom, milyen jó x és y (nem számítom most bele a milljónyi embert, aki a neten van (ld. sorozatjunkie) c, öröm az, hogyha ők is felfedezik, milyen jó, rákattanak, és onnantól kezdve lehet együtt nézni.

Így sikerült, hosszú hosszú idő után, kedves barátomat, Sziszit is rávenni, hogy ugyan, nézzen meg legalább egy részt ebből a How I Met Your Mother című sorozatból. És megnézte, és azóta toljuk egymásnak a jobbnál jobb szövegeket.

Aztán csütörtökön először futottunk össze Nürnbergbe kimenetelem után (most már tényleg mindjárt leírás) - Fecskében voltunk doku-film napon - arról is írok majd, jó volt -, és ad egy ilyet, mert miért ne. Oda és vissza voltam a gyönyörtől:



Ezt persze csak azok értik, akik nézik eme remek sorozatot, és ajánlom, hogy tegyétek, mert vicces, Jóbarátokkal egy szinten van (kicsit le is hagyja). Egy pár videó, kiragva is üt :)

Először persze magyarázat az Legendary plakettra:



És a többi.





szombat, augusztus 02, 2008

Megunhatatlanok



,



és



Az újranézésekben eltöltött órákért felelősséget nem vállalok.

péntek, augusztus 01, 2008

éjszaka van

Mennyi az esély arra, hogy teljesen random mód bekapcsolom 1:43-kor a Cafét és pont az MGMT-től menjen a Time to Pretend?