szerda, augusztus 06, 2008

In Bruges (Erőszakik)

Hétfői szabadnapomon Ádámmal úgy gondoltuk, hogy megnézzük a Perfect Bluet, mert az egy jó dolog. Anime, thriller, az aggodalomkeltő fajtából. Baljós meg ilyenek.

De nem tudtuk, mert nem adták az Odeon-Lloydban, csak korábban, amire bár el tudtunk volna menni, nem volt feltüntetve az Exitben. Köszi.

Szóval egy gyors böngészés után kinéztük az Erőszakik filmet, amiről jókat olvastam pl. Mefitől vagy Humantól, de csak általánosságban volt meg, miszerint ez egy jó sötét dramedy (valamiért nem kedvelik már e szót). Vannak benne poénok - nem pöcsös-fingós vonalon képzeljétek el, ez inkább kifinomult, verbális- és karakterfajta -, de a végére előtérbe jönnek az igazi élet dolgok. (Na jó, kövér amerikai kiröhögése kicsit otromba, de jó, poén volt :)

Colin Farrell nagyon hihető mint bűntudatos bérgyilkos. Az akcentus pedig megöl, I love them irish bastards. Ralph Fiennes is isteni, ahogy alakítja az elvekkel rendelkező maffiafőnököt.

A másik, ami isteni volt az én fülemnek, a film zenéje. Minimálklasszikus, vonóssal, zongorával. Atmoszférikus és nem tolakodó. Ezenfelül összhangban van Bruges (belga város) nyugodtságával, amiről gyönyörű képeket lőnek. Meg is veszem ízibe.

Összességében dobok rá egy 7/7-et, kiemelkedő jellege miatt, és kiérdemli a Nagyon Ajánlott címkét. Ez egy tényleg baromi jó film (magyar címért pedig az angolul beszélő filmnéző közönség kollektíven kér elnézést). Na, hess a Kossuthban 750-ért.

0 beszólás: