kedd, június 12, 2007

Dead Like Me - Sorozatajánló

Csak érnek, csak érnek a sok írások a sorozatokról meg filmekről, amiket láttam vagy nézek, de most támadt egy új szenvedély, amiről muszáj, hogy írjak, hisz annyira jó!

Ez pedig a Dead Like Me [nézhető netről itt]. Az egész sorozatot annyira áthatja a beteg fekete humor, hogy elképesztő. Már a kezdés üt. Hősnőnket, cinikus, monologizáló George-ot fején trafálja egy, a MIR-ről származó, WC-ülőke...
De ahelyett, hogy a Mennybe vagy akárhová menne, kaszás lesz belőle, egy élőhalott, akinek az a feladata, hogy az épp meghalni készülők lelkét (akiknek a nevét, halálozási dátumát és helyét stílusosan sárga Post-It cetlin kapják a munkások) elragadja, hogy az ne szenvedjen traumát, és aztán elkísérje a túlvilágra.
Nem csak ezzel kell azért vesződnie, még pénzt is kell keresnie, nehogy éhen, lakástalan maradjon, így lesz meg a drámai, fejlődési szál is, azaz hogy nőjjünk fel, tanuljunk meg élni, stb stb.

A sztár persze a George-ot játszó Ellen Muth, akinek játéka már-már megközelíti Kristen Bell-ét, egyszerűen csoda a lány.

Legalább a pilot megnézése kötelező, mert tényleg remek kis sorozat, és még tölteni sem kell.
Írnak még róla itt és itt.

0 beszólás: