péntek, november 28, 2008

vonalak

Amúgy annak, hogy eltűntem egy időre, olyan prózai oka van, hogy megvan a MacBook! Már pár napja ezzel kelek-fekszem, szokom, aklimatizálódom a környezethez. Nagyon kellemes, száraz érzés (egy nagyon apró, számotokra tán lényegtelen dolog. A billentyűzettel kódon nélkül elő lehet hozni a … (ellipszis), „ (nyitó idézőjel – ez a helyes tipográfiailag, nem ez:") és ” (záró idézőjel) karaktereket.

Figyeljétek meg amúgy, hogy különbség van a záró idézőjel és a macskaköröm között. " és ”. Winen kicsit nehezebb megoldani, hogy pontosan használjuk ezeket a szép, és fontos, karaktereket, a legkönyebb megoldás tán az, hogy Wordben beírjátok a szöveget, az pedig magától konvertál.

Na de térjünk vissza a Macre. Kézbevételkor simogatás, mert az alumínium elképesztően jó érzés. Üveg trackpad szintén, mintha bársony lenne. Az egészről sikít a minőség. Egyben van. Saját kézzel kell érezni.

Bekapcsolásnál villámgyorsan áthaladunk a beállításokon, aztán pedig hadd szóljon. Nem merőben más, mint a Win, de pont annyira módosult, hogy a berögzült mozdulatok helyenként nem várt eredményhez vezetnek. Viszont sokkal kellemesebb, intiutívabb. Eddig úgy érzem, jobb. Placebó hatás gyanús.

Később még biztos jelentkezem Mac és Apple tapasztalokkal, és egy meglepetésre is számíthattok. VILÁGÚJDONSÁG A BLOGON. Hamarosan…

Most viszont írok egy postot, mint méltatlankodó vásárló.

0 beszólás: