péntek, július 20, 2007

Te nem tudod, mi a szeretet! - HP és a Főnix Rendje mozikritika

Előzetes megjegyzés: mivel fele már megvolt, ezért jelenidőben hagyom. A dátum 07.12.

Kedves Naplóm!

Tegnapma elmentünk hirtelen felindulásból Szisziékkel HeriPotter legújabb kacifántos kalandjának premierjére. Négyen voltunk, mint a gonoszok, akikből kettő meghalt, egy pedig jó lett.
Mivel ugye last-minuteok voltunk, remek poziciót foglalhattunk el a moziterem 2. sorának jobb szélén. Sziszi rámutatott, hogy így a nanoszekundum ezredével előbb jut el hozzánk a film, ezért végül is nekünk volt jobb (: .

Odaértünk jó korán, a fél épület már lezárás alatt volt, a helyi kiskirályok dirigáltak mindenkit jobbra és balra. Ők voltak a biztonsági őr kaszt, a mindenki felett állók. Legjobban a felsőkertben levő tetszett, egy bizonyos távon kívül nem engedett senkit, terelgetett minket, mint a birkákat.

Szép lassan beengedtek minket a terembe, ott hüly/ültünk sokat. Aztán kezdődött a film.

Ami tetszett, hogy gyorsan beindult, nem tököltek sokat, inkább belecsaptak a lecsóba. Aztán egyre maradtak ki a dolgok, és bár ez nem zavart, mégis ilyen fura üresség volt bennem. Amit sajnáltam nagyon, hogy Luna alig kapott szerepet, pedig a lány, aki játsza, elképesztően aranyos szerény személyes véleményem alapján.

De ami nálam teljesen tönkrevágta a mondatot, az a befejés volt. Ugye nagyjából ismeritek a végét, hogy Misztériumügyi részleg, meg agyak meg forgó ajtók és jóslatok. Na ebből a jóféle katyvaszból lett egy jóslatterem, ahol Ginny szétrombolja az egészet, azután pedig füsté vált Halálfalók repkednek a fehér köddé vált Rendesek ellen, és minden villámlik és hű-de-látványos. Ez már bőven rossz volt.
De tetézték, nem is kicsit. A résznél, mikor Voldemort (leírtam a nevét, vááá...) belemászik Heri fejébe, hősünk úgy ördögűzi meg magát, hogy azt üvölti: Te nem tudod, mi a szeretet! Te nem tudod, mi a barátság! Emellé persze giccses képek. És akkor V nagyon megijedt és elmenekült.
A végén meg a nagy igazság, miszerint lehet, hogy keresztapám elúszik egy fura lepelben és eltűnik/meghal, de azért vigyorgunk, mert van miért harcolni. Hát kösz.

Sajnos én nagyon nem ilyenre számítottam, bár a negyedik sem volt az igazi. Legjobb a harmadik, még mindig. Remélem Heriék a következő halál után is ilyen trallalala-vidámak lesznek. És cukorkákat hánynak vödörbe, miközben nyulakkal táncolnak.

Én a filmre adok 6-ot a tízből, mert az eleje ütős, Imelda Staunton, Evanna Lynch és Helena Bonham Carter nagyon jók voltak. Persze HBC mikor nem az?

0 beszólás: