vasárnap, április 29, 2007

Virul a fejem

Mert meg lettem említve itt :)

csütörtök, április 26, 2007

nyerni kell nyerni kell

Most pedig drukkoljatok énnekem, mert ezt meglátni és megszeretni, pillanat műve volt. Kapcsolataim révén el tudom intézni, hogy elküldjék, már csak a négy napot várom meg, hogy megnyerjem.
Persze, nagyon valószínű, hogy halálra leszek licitálva, mert nem hiszem, hogy sok ember hagyna futni egy 40 gigás játékost. Pedig nagyon szeretném :) Hozzá még egy Sennheiser PMX 200, zárt, és viszlát BKV ambient noise...
Ó bárcsak.

edit: Hát, sajna nem sikerült, jóval 200 fölé ment az ár. És még a Firefly dobozt is elvesztettem. Grr.

Critical Mass

Életemben először én is biciglire pattantam, hogy megtegyem azt a 14 kilóméternyi távot, amivel felhívjuk a figyelmet a biciklisták nemjó helyzetére, pl. a kevés különútra.
Igaz, hogy eddig nem mentem 1-2 kmnél többet, mégis végigküzdöttem magam, bár a PeCsánál már félhalott voltam, alig tudtam rendesen emelni. No meg minden testrészem fájt, kezem, lábam, egyéb.
De szerintem megérte. Remekül éreztük magunkat - Ágostonnal mentem, ő adott kölcsön bringát is - az idő nagyon jó volt, hangulat verhetetlen (római katona, zenészcsapat a Clark Ádámon, sikongatás az Alagútban :) ). Képeket feltennék Picasára, de nincs meg seholsem a BlueTooth dongle, hogy legyen összekötőm.
Most, hogy félig már igazi biciklistának érzem magam, nem is lenne rossz egy saját bicikli, amivel itt a környéken lehetne dajdajozni.

KritikálTömeg voltam 2007 április 22-én, a Föld napján.

U.i.: Láttam Istencsászárt ott, épp a táncoló hölgyeket videózta :P

ZP nyitott

Hát, eljött a tavasz, nyílnak a virágok, nyílnak a jó helyek. Ilyen átlagosság után megmondom a frankót, hogy a ZP megintcsak nyitva tárja kapuit, lehet menni enni-inni-táncolni.
Mi már megtettük. Múlthét pénteken Anima Sound System, szombaton ivászat. Remek egy dolog az a ZP.

C

Hát, elérkeztünk egy roppantmód fontos pillanathoz megintcsak a blog történelmében... olyan szignifikáns, hogy még a megírásával is vártam több, mint egy hetet.. De most, itt van.
Ez a bejegyzés a SZÁZADIK az összes bejegyzést figyelembe véve. Emitten oldalt látható, hogy hónapokra lebontva mennyi a havi termelés.. Látható, hogy a mennyiség közel sem kiegyensúlyozott, de még a minőség sem (hosszú oldalak vs. rövid, egymondatosak) igazolja, hogy ez a blog megéri a fáradtságot, hogy Ti olvassátok, és [ne] szóljatok hozzá egy-egy érdekes témához :)

Szóval ezen csodálatos alkalom ürügyén megkérem az engem olvasó embereket, hogy legalább egy betűnyit kommenteljetek már le :P

Találkozunk hamar, mert most sok írnivalóm van :)

Köszönöm, hogy eddig is olvastok,
Zeo

Posted by Picasa

hétfő, április 16, 2007

Hepi hepi :)

A blog 2007 március 15-én 1 éves lett!!!
És nem is figyeltem oda :)

(kép CC-s, következő bejegyzés pedig ismét mérföldkő lesz)

Számok, amik valamiért fontosabbak

Black a Pearl Jamtől
Nothingman a Pearl Jamtől
Betterman a Pearl Jamtől
.
..
[még sokpár PJ szám]

Seasons of Love a Rent filmmusicalből (valójában egész album ahogy van, meg a film)
Kinn állok a ház előtt a Kispáltól
Everybody's gotta learn sometimes Becktől
Good Life Francis Dunnerytől, Scrubs
Winter Josh Radintól, Scrubs megint
Underdog (Save Me) - Turin Brakes
Peer Pressure és
Strings that Tie to You - Jon Briontól, Makulátlan elme örök ragyogása
I Shall Not Walk Alone - Blind Boys of Alabama, Lost
Sing és
Side - Travis
Dreaming of You - The Coral
Egész
Firefly sorozatzene
Sufjan Stevens

Bár van benne kommerszebb darab is, azért nagyon örülök ezeknek a számoknak. Ha kihagytam fontosabbatt, szóljatok.

Ha egyszer megvolt a reformat...

...akkor előbb-utóbb mindenkinek hiányoznak a megszokott kis nüanszok, amik már olyan jól beépültek a reflexív idegrendszerbe.
Nálam ezek egyes WLM emotikonok, és a Foobarom ALT+Q-ra előbukkanó AMIP kereshető
muzsikalista.
Nektek vannak ilyen kis apróságok?

Megvan

Itt hever az asztalomon. Gyönyörű :)

Posted by Picasa

vasárnap, április 15, 2007

Hosszú hét és most vége

Csütörtökig bár semmi nem történt, onnantól mégis felpörögtek az események egy magasabb fordulatszámra, tehát sebességet váltottunk.

Csütörtök - Kisérettségi.A német - nem meglepő módon - könnyű volt, de aztán jött a magyar. Ami nem is lett volna baj, ha nemvan nyelvtan is, mert abbeli tanulásom hanyagoltam, szóval a félsz volt ura agyamnak.

Irodalomból hatalmas szerencsémre kihúztam Petőfi tájköltészetét (nagyon tudtam), nyelvtanból pedig a beszéd és nyelv funkcióit. Hát, az már nem ment olyan fényesen, de egy max./min. 3-as biztos.
Ez a kisérettségi nagy baklövése sokunk szerint. Igaz, hogy felkészít, úgy ahogy, de mégis, mindenkinek leroncsolja az évvégi átlagot. Tizenyegyedik végén ez maga a katasztrófa.
Később kis ünnepelés volt, amivel celebráltuk azt, hogy nem buktunk meg.

Péntek - 3-tól dolgozás hétig, majd tíztől MélyPontban ivászat. Megint sikerült nemember módon viselkedni, legalábis a többiek megoldották helyettem is. Csoda, hogy nem dobtak ki, bár a nagyobb borravaló talán kompenzálta a szotyit, amit az asztalon felejtettek a többiek.

Szombat - Esztergomban voltunk, idegenvezető dolgon. Szép hely, ha lenne kamerám (nincs), akkor tennék fel Picasára képeket, csak sajnos így nem tudok. Aztán meg koncert, ami nem volt olyan nagyon jó.

Vasárnap - Kajanap, pihenőnap, ez a nap a sorozatoké, amik közé Battlestar Galactica is csatlakozik (írás róla később).

Ennyi volt e hétből, jövőre megint iskola.
PEDIG CSÜTÖRTÖKÖN NYIT A ZP!

csütörtök, április 12, 2007

megint del.icio.us

Siker! Megcsináltam a linkrollt, mennek jobbra a jobbnál jobb linkek. Emberek, ébresztő, web2.0 van már, szociális bukkmark meg minden :)
Ugyanitt: Ráleltem egy remek kis Firefox bővítményre, amivel a meglévő könyvjelzőket átmentheted egy az egyben deli-re, így neten megvan már minden. Sőt, még a könyvjelző menüt is egy del.icio.us-os helyettesíti, ahol címkék alapján lehet keresgélni... Egyszerűen fantasztikus ez.
Tán még twitterezni is elkezdek, habár annak értelmét még nem teljesen látom be.

a <_q_> kód hatalma

Most kipróbálok egy kódot. Ha jól megy, akkor itt lesz idézőjel. Bár egy alul-felülinek jobban örülék, de jobb, mint "ez". Valahogy szebb. Így lesz teljes az én világom.

vasárnap, április 08, 2007

Veronika Mars vs. szinkron

Hát, leadták az első részt tegnap európai középidő szerint 15:00-kor... És én kérek elnézést. Magyar szinkronkultúra, mint olyan, kihalóban van. Át kell állni a finn módszerre (eredeti nyelv és felirat - többen is beszélik az ánglus nyelvet, mint itthon).
Először: Ami angolul Veronika Marz (értsétek), az magyarul már a legbutább fonetika szerint lett Mars. Fájt.
És Kristen Bell hangja, hát nagyon rossz. Inkább nézzétek angolul, vállalom a beszerzését a részeknek, remek magyar felirattal.

Valóban, a sorozat szépsége K.B. arc- és hangjátékában rejtőzik, amit a magyar szinkron erősen lerontott.

Nos, ez csak egy amatőr rajongói, ezért elfogult, vélemény. Tudtam úgyis, hogy nincs az a spagetti, hogy jó fordítás sikerüljön.
Profi pampogás itt.

hétfő, április 02, 2007

Egy hosszúrövid helyzetelemzés

Nos, nem írok mostanság, mert úgy nem történik semmi olyan, amit vagy megoszthatnék vagy meg kéne osztani, mert nem érdekelne senkit...
Most is Csak azért írok, hogy valakik, akik olvasnak, végre lássanak valami HIHHHETETLEN új írást, mert se a képpel (pedig mily csodaszép lány Ő), se a Montipájtonnal nem voltak kibékülve.
Hát, akkor tessék, itt az irat. Mit írjak.. Megvan:
Volt Fringe, jó volt. Kultúra. Kint voltam Anettal aztán meg Ágostonékkal.
Lesz Dream Theater koncert, 8500 a jegy és ki is fizetem, mert ki is megyek, Hunorral és ott progresszív metálkodás lesz, nagyon.
Tanulás meg van, mert jön a kisérettségi, amiből csak a magyar a fontos, mert ez a jegy nagyban befolyásolja az évvégi jegyem.. és ha az rossz lesz. Bele sem merek gondolni, milyen komor a jövőképem akkor.
--Most Pearl Jam szól: Alive -- Koncertet!

Mostanság láttam a MirrorMask-ot, ez egy Neil Gaiman történet megfilmesítése és mindenki kötelező jelleggel ajánlom (tehát nekem kötelező ajánlani, nem nektek kötelező nézni, mert ez kicsit elvontabb, nempopularista film és még be sem lehet szerezni itthon).
300-at is láttam, moziban, pénzt kiadva érte. Nem ment kárba. Jó volt, vad.

Láttad az Xpress honlapján Cowboy Bebop DVD-ket, 1600 darabja. Megveszem én, nagyon.

Most szombat, VERONICA MARS premier a Viasat 3 istencsatornán, nézni kell mindenkinek, ezt már kötelezővé teszem.

Hát, mit is írjak. Voltam cLoWn koncerten (ilyen metál), ahol zúzás volt. Meg voltam Balatonon, ahol bicikliztem és elhatároztam, hogy egy olyan szerkezet jó lenne, csak hát nincs. Pedig fogunk menni Szent Endrére biciglizni (nem Endrén, mert hát ő már holt és csak szétporladna. A városban). Majd bérlem a kétkerekűm.

Mi még. Szigetjegy: 30.000 "birodalmi pénzegység (mefi.be)". Az sok. És nem is tudom, hogy lesz-e jó koncert. Bár a Nine Inch vonzómágnes.

Van munkám, vagyis félmunka. Legalábbis.

Hajam pedig egyre vadabb, de nem hátrálok meg. Legalább októberig vágtalan hagyom, majd lesz belőle valami. Szakáll még marad szintén.

Hát, ennyit tudtam írni. Azt hiszem. Ja nem, Foobar: www.fooblog2000.com - itt vannak szép, szinte már-már szkinek, tehát nagyon könnyen felrakható kinézetek, amik olyan gyönyörűek, mint annak a rendje.

Most már szünet van nekem, míg a másoknak kevésbé. És kárörvendek.

Ennyi volt. Tényleg. Most publish.