szerda, január 21, 2009

Retrospektív rádióstelefon bemutató

Wilika hozzászólása után elgondoltam, hogy ismét írok egy telefonos posztot, bemutatva az összes telefonos mérföldkövemet.

A legelső telefont még általános hatodikban kaptam, az osztályban először. Akkor még nem rohangált mindenki ilyen „csodaketyerével”, elég nagy látványosság volt:



Ma már elég viccesnek tűnő, kétsoros monokróm kijelzős csodám volt, de nagyon szerettem. Alcatel One Touch Club. Elég sokáig megtartottam, szeretgettem. Sajnos rég eltűnt, csak mostanában kezdek nosztalgikus lenni (3650-et nem dobom ki, vitrinbe vele).

Őt követte, ha jól emlékszem, az ikonikus Nokia 3210.



Ennél robosztusabb, többet kibíró telefonom szerintem nem volt. Ma már nem gyártanak ennyi ütéstől, dobástól, stb. ketté nem törő mobilt. Emlékszem, Tatán táborban már azzal szórakoztam, hogy lendületből végigcsúsztattam a fa padlón, hogy aztán az ajtóléccel (mi a pontos kifejezés a lenti izének? most pont nem ugrik be) találkozva egy gyönyörű pattanóívet járjon be… szép idők.

Őt egy rövid ideig csaltam egy Motorolával, amin a rádiózás lehetősége volt az, ami beindította a nyálelválasztásom. Aztán rájöttem, hogy az egész rendszere unszimpatikus, és ifjú bolond módjára, tudatos emberi viselkedés helyett – visszaviszem, hogy rendesen szétszedjék, stb. – inkább szétvertük a húgommal a kertben egy KAPÁVAL.

Ő volt a telefon, v2288, kotonba húzva (alaptartozék):



A fiaskó után visszatértem a 3210-esemhez egy kis időre, hogy aztán újra lecseréljem, most már végleg, egy 3310-esre. Hatalmas képernyő, csodálatos pixelarány. Kicsiny geek lelkem egészen megkedvelte a technika csodáját.



Egészen 2003 decemberéig tartott kapcsolatunk, akkor jött ki a csodálatos 3650-es. Symbian rendszer, SZÍNES KÉPERNYŐ, KAMERA (ezek, ha jól emlékszem, még csak akkor kezdtek terjedni. VGA kamera? 640x480-as felbontás? Bluetooth? Úri mulatságok). Akarom, akarom, apu, vegyük meg! Karácsonyi ajándékom volt ő. Ahogy lentebb írtam, szerettem és dédelgettem.



És most pedig 6300 lapul zsebemben, amit elég rövid idő alatt megkedveltem, de nem volt meg az a rush, az izgatott, minden részletet felfedező hatása rám, mint régebbi telefonjaim voltak. Ez egy hűvös, professzionális kapcsolat, amely az új szerelem fellobbanásáig tart (:

Az írás elkészítésében nagy segítséget nyújtott a telefonguru.hu, ahol minden eddig kiadott telefon adatát és képét meg lehet találni, még azokat is, melyen már a gyártó honlapján sincsenek meg.

4 beszólás:

Wilika írta...

No igen, 3310 3210... ez mindenkinek volt. :)
Nekem igen későn lett csak telefonom... ha jól számolom (régi barátnőket veszem elő ilyenkor a fejemben időszámításképp) 2003 elején vettem meg a Nagy Bálnát. http://www.mobstart.ru/ph/img/nokia5510_415.jpg
Ha nem döglött volna meg, és bővíthető lenne a memo-ja, lehet, még ma is használnám. Poén az egészben az, hogy kifutú modell volt, kártyás csomagban 19 ezer forintért vettem, de mégis olyan szemekkel nézték, hogy hű, micsoda szupertelefon.
Az volt. Csak feladta. :(
Akkor kitúrtam a fiók aljáról apám régi 5110-esét.
http://www.compxcell.co.za/images/nokia5110.gif
Hangátvitel, sms, ébresztőóra, minden ami feltétlenül szükséges. :D ééééééés REZGŐAKKSI is volt bele! :D
Aztán ékszerész ismerősünk mondta, hogy ne járkáljak ilyen csúnya téglával, nekem adta megunt 3310-esét. Most is működik, nagymamim nyúzza, lassan egy éve (Tavasz volt, emlékszem) hogy lecseréltem a mostani 5310-re. :)

Zeo írta...

Az az 5510-es elég büntető kinézettel rendelkezett ám, de teljes billentyűs telefonok ftw :D

Apámnak is volt egy fantasztikus telefonja, fájt érte a szívem: 7710 http://www.telefonguru.hu/keszulekek/keszulek-guru_nokia_7110.asp

A Snake-t a görgővel is lehetett irányítani! :D

Viszont emlékszem, hogy még tényleg az őskorszakban volt egy ilyenünk is otthon:
http://www.jancorver.org/ombouw/nokia/img/nokia.gif
A fontos üzletember édesapám ezzel volt a menő :D

Névtelen írta...

A padlóléc kérlek szépen a küszöb.:)
Üdv!:D ZsEszter

Zeo írta...

Köszönöm szépen a releváns hozzászólást, Eszter :D