szombat, január 10, 2009

Teljes Telefoncsere Terv

Akik személyesen ismernek, tudják, hogy milyen remek telefonom volt. Egy öt éves 3650, melyet csak a jóindulat és a cellux tartotta össze. Talán nem tett neki jót, hogy vagy százszor a földre ejtettem. Így néz ki a drága:



Amikor megvettem ezt a telefont, 2003 decemberében, akkor még egy nagyonis modern telefon volt. A Symbian rendszer második hírnöke, kamera. Kicsit furák voltak a gombjai, nagyon sok embernek nem tetszett, nekem nagyon a szívemhez nőtt. Kis ufó-kinézete van, heftje is rendben van, lehetett érezni, ha a zsebemben van.

Mindennek megvan az árnyoldala. Szerencsétlen telefonom vezetékei megkoptak idővel, és manapság gyakran eljátssza, hogy csak úgy kikapcsol, mert unatkozik. Persze általában pontosan akkor, amikor egy fontos hívás jönne (pl. Arribából, hogy MEGINT ELALUDTÁL – mostanság volt, egy hetes szabadságom után, hogy nagy botoran nem telefonáltam, hogy mikor dolgozom másnap, és tízre kellett volna bent lennem. Én azt hittem, ötre. Felkelek elégedetten 2-kor, telefont nem láttam, hogy kikapcsolva hever valahol. GMailt megnyitom, 200 pontos üzenet piheg sunyin: „10-RE KELLETT VOLNA JÖNNÖD!!!”. Leizzadok, stb. telefon bekapcsol. 16 nem fogadott hívás, plusz a többiektől is egy-kettő. Na, ilyen mókás helyzeteket teremtett). Így, ezt a bizonytalanságot megelégelve elég hamari módon úgy döntöttem, hogy telefont és előfizetést is veszek, hisz mostanság pont olyan jó az anyagi helyzetem, hogy ezek mind sikerüljenek (irónia – MacBookot nyögöm, édes teher).

Régóta szemeztem a 6300-val, bár jobb lett volna, ha annak az i-s változatát szerzem meg, wifivel, de túlélem. Előfizetéssel együtt tízezer, akkor jó. Betértem a Vodafonehoz, és megkötöttem a szerződést. Egyet sajnálok, hogy a lány bontotta ki először a telefonom, hogy ellenőrizze, működik-e. Geekségem itt mutatkozik meg.



Szép telefon, jó telefon. Tetszik. Egyedül az zavar, hogy az iSync, ami a 3650-nel remekül funkcionált (naptár- és telefonkönyv-bejegyzéseket mentett el, aztán töltött vissza), ezzel már nem volt képes kapcsolatba lépni, így megint kézzel másolgathatom az összes számot. De legalább van headsetem, bringára, hands-free operáláshoz.



Üdvözöllek, új telefon – úgyis csak addig leszel meg, amíg nem fussa egy iPhonera :D

Jaj, akiknek még nem szóltam, új számom van. Emilben érdeklődhetnek a cégnél: arrogant[pont]zeo[kukac]gmail[pont]com. Egyelőre a régi is él, de ha lehet, és biztos, hogy el akartok érni, akkor vegyétek igénybe a kikapcsolásbiztos brand new telefont :)

9 beszólás:

Wilika írta...

Bebeee, nekem jobb van! :P Najó, mióta bringázom, már annyira nem használom ki (ugyanis zenél, azt meg tekerés közben én nem).
Haver most cserélte le a 6300-ját egy húdeszuper Nokiára (VGA videórögzítés, GPS, talán wifi is, egyedül szopni nem tud).
Én tavaly tavasszal döntöttem úgy, hogy megérett cserére a 3310-esem. :)
Eleinte egy SE W950i-t akartam (muzsikál, kézírást felismer, 4gb-os a bendője és csini kocka alakja van), de mire összejött rá a della, bevonták. :S Aztán egy kereskedő megnyugtatott, hogy ne sírjak utána, mert csomót visszavittek használhatatlanul. :S Kár, pedig nagy ötlet az a telefon.
Aztán lett helyette egy 5310 XpressMusic ^_^ Kicsi, vékonka, muzsikál, filmet játszik, visít, ha iwiw-en üzenetet, vagy blogomon kommentet kaptam, és mostanra már vagy 150 játékot gyűjtöttem rá (köztük 3d-sek, meg minden) (és nem volt drága, mert apucinak volt valami hatmillió platinapontja, ilyen-olyan kedvezménye, stb.)
Amúgy testvére a 6300-ának, azonos rendszert használ, haverral előadások alatt sokszor játszottunk egymás ellen Bluetooth-on pl. bomberman-t :D

Amúgy az a 3650 régen baromira tetszett. :D Amit még nagyon néztem régen az a 6800 volt (széthajtható, teljesbillentyűs), lévén, hogy első telefonom is egy 5510 volt.

(most visszaolvasva, egy korrekt telefonbuzi írását látom, pedig összesen volt vagy 4 telefonom, abból a középső kettő levetett, mások által megunt régi darab. :) )

Zeo írta...

Jó, jobb telefonod van, örüljél neki :D Nekem is tetszenek az új, sötétebb tónusú Xpressek, de azért maradtam a 6300-nál, mert csak egy ideiglenes telefont kerestem olcsón, ami azért egészséges kompromisszum ár-minőség tekintetében.
Ha lesz sok-sok pénzem, veszek egy iPhonet. Ez van, teljes az Apple kór…

De ezzel a listával megihlettél egy retrospektív, telefonjaimat sorra vevő bejegyzésre, szóval köszönöm :)

Jaj, és egy kérés: csoporttársadtól megtudakolnád, milyen jó oldalt ajánl Symbian s40-hez játékok beszerzésére? Itt véreztem el egyedül Googlelal. Köszönöm előre is.

Wilika írta...

Mondom, az enyém is S40 v3-at használ. :)
én innen szedem, rengeteg topic van amibe hányják a különféle játékokat:
http://www.mobilesmania.com

arra figyelj, hogy S40 v3 valamint 240x320 legyen ott a topic címénél. Néha még ilyenkor is kavarnak, de nem vészes.

Fuhh, ájfón. Nemrég kezembe fogtam egyet, szép, meg ügyes, na de ennyiért... ? :S többet is tudhatna akkor. Én akkor már inkább 5800. :) Vagy vannak még nagyon jó darabok, amik tényleg mindent tudnak.

Zeo írta...

Kösz a linket, tényleg csuda jó ez a fórum. Már fel is pakoltam egy-két jóságot.

Az iPhone pedig, úgy vettem észre, mindenkit megosztó telefon. Vagy egyből szerelem, vagy értetlenkedés, hogy ez miért ilyen drága/fontos/jó sokak szerint.

Nem hiszem, hogy magyaráznom kell, melyik az én kategóriám :D Csodálatosan egyben van, a tapizhatósága és a programok hozzá teljesen jók. Minőség az egész, az UI-t értő kezek dolgozták ki.

Akarom :)

Wilika írta...

Minőség, az fix, de nekem akkor is a felszínes csillogást jelenti. :)
Viszont igaz, láttam, hogy csakugyan szép fluid az egész, nem gondolkodós, látványos.

Zeo írta...

Tud az, ha belemászol, csak egyszerűen néz ki.

De mostanság amúgy is egy szemléletváltáson estem keresztül: nem érdekel, hogy működik under-the-hood. Működjön jól, ahogy én szeretném :D

Régen belemásztam, átírtam, hekkeltem. Most már nem érdekel az efféle elfoglaltság :)

És az iPhone úgy működik alapból, hogy nem kell registryt turkálni, dll-t másolni, stb. (és a Mac se :D)

Zeo írta...

Még egy kérdés, aztán hagylak már :)

Volt már olyan, hogy ami zip a fórumról lejött, egy mappát tartalmazott, benne a fájlokkal, amik kellenének?
Próbáltam visszacsomagolni és jar-t csinálni belőle, de nem volt jó.

Wilika írta...

ilyennel még nem találkoztam.
jar nincs benne? vagy ez egy téma? mert azt szokták még csomagban adni, de az már nekem is bonyolult.

Zeo írta...

Időközben kiderült, hogy a Mac viccelt meg. Bár a zipben jar fájl volt, kicsomagolva úgy gondolta, hogy inkább mappa :)