szombat, november 18, 2006

Akartam írni valamiről csak elfelejtettem közben. Milyen roppant rossz. Ezért helyette napi program:

Ma két jó dolog is történt. Első volt az, hogy ismét Árpádos filmklub volt egy kedvenc (volt) tanárommal, SimonPével. A Veszélyes viszonyokat néztük meg, aminek sokan ismerhetik a mai változatát, a Kegyetlen játékokat. Nos, ez alapjában ugyanaz, csak ez volt hamarabb, jobb is és a 18. században játszódik. Többek közt azért is sokkal fontosabb a mozitörténelem számára, mert John Malkovich játssza az egyik főszereplőt és az ő neve elég garanciális jellegű és valóban az is.
A történet C. Hampton színművének adaptációja, mely cserébe a Les Liaisons dangereuses című, 18. századi novella adaptációja (írója a szintén arisztokrata Pierre Choderlos de Laclos). Nagy vonalakban a századvégi arisztokrácia hódítás-játékainak bensőséges világába tekinthet be a néző, akit pedig érdeklődésre ösztönöz ez a kis leírás, az úgyis megnézi. Remélem.
Ez tartott 13:40-től 17:00-ig, hisz a vége után jól átbeszéltük a filmet (ezt mindig is szerettem az Árpádos filmklubbokban [no meg a teát, mit SimonPé főz!]).
Mivel időm nem volt hazajutni, lepakolni, gyógyszert bevenni, aludni, ezért utam ismét a Kerék felé vezetett, hol a gólyabálunk zajlott. A produkciók... érdekesek voltak. Utána a Zoom X zenélt, Tibiék zenekara, mely most sajna nem váltott ki akkora őrjöngést, mint régebben a Rocktogonban (bár most sajnos csak 'kaliforniai pánk' zenék alkották a gerincet: Blink,Greenday), de legalább volt kis pogó meg szólók és meglepetésként megkaptuk a Misirlou-t is (híresebb néven Taxi-dal). Jó volt. Aztán úgy volt, hogy elmegyünk valahova, de én inkább hullafáradtan hazatámolyogtam.

Egyik osztálytársnőm barátját meg megverte 10 cigány, mert ugye ők a fair fight képességükről híresek szerte e hazában (Helló Olaszliszka!). Szerencsére csak orra vére eredt el, nagyobb baj nem történt. Mire odaértünk mi, a tömeg (voltunk vagy tizenöten), addigra el is kotródtak sajnos.

0 beszólás: