szombat, november 18, 2006

Quesadillas

Ez egy igen ízletes mexikói és amerikai gyökerekkel rendelkező étel, melynek legfontosabb elemei a jó minőségű tortilla és a sajt. Egyéb különlegességek, melyekkel autentikusabbá tehető az élmény: koriander; kaliforniai paprika; guacamole; feketebab.
Elkészítése roppant egyszerű:

-Egy nagyméretű lapos - olaj nélküli! - serpenyőbe beledobunk egy tortillát. Közepes lángon melengetgetjük addig, amíg egy kicsit meg nem pirul (vigyázzunk, nehogy túl száraz, kemény legyen!).
-Megfordítjuk, bőségesen telepakoljuk sajttal az egészet, majd az egyik felére ráhelyezzük az áhított tölteléket, majd egy ügyes - és óvatos - mozdulattal félbehajtjuk.
-Melegítgetjük, néha megfordítjuk addig, míg késznek nem érezzük.
-Ekkor egy vágódeszkára rakjuk, éles késsel négy szeletre .. szeleteljük.
-Gusztususan megdobáljuk apró paradicsomkockákkal, korianderrel, meglocsoljuk guacamole szósszal, középre friss tejfölt kanalazunk és végül a tejfölbe paprikát fektetünk, azért, mert szép.
-"Élvezettel fogyasztjuk."

Két, három ilyen bőséges lakoma két fő részére.
Ezt a remek receptet John nevű ismerősöm tanította, learn-by-doing módszerrel. Boldog is vagyok, hogy tudok ilyet csinálni. Mindenképp felüdülés a Vifon levesek rémuralma után.
Ha valakit érdeklődésre buzdított ez a quesadillas recept, az összetevők nagy részét itt megtalálja: Nagycsarnok, -1. szint, egy kínai bolt-szerűség.

(Igen, a képen látható quesadillas-t is én csináltam [habár ezt John útmutatásával]!) Posted by Picasa

0 beszólás: