kedd, december 05, 2006

Vasárnapi RENT előadásról szeretnék írni egy kritikát, ami nagyon szubjektív lesz, mert imádom a filmet.
Na szóval, a Pataky Művelődési Központ gondolt egy merészet és berakta a Rent magyar változatát (a történetet nem írom le, akit érdekel az nézze meg a filmet. Most!) az előadások közé. Nagy várakozásokkal szemben kellett teljesíteni, de nálam sikerült, bár voltak kisebb hibák.
Ezek egyike a ferdítések minősége. Bár néha ügyesen megoldották, sokszor tükörfordítással próbálkoztak, figyelmen kívül hagyva a rímeket (a Szerelem évszakainak "365 nap és ki tudja hány perc"-es verziója különösen vicces). Második a történetbeli változtatások - Mimi gyors kurvulása (befekszik Roger ölébe és húzza), Angel beteg technójelenettel egybekötött halála - furcsák voltak, de elviselhetők. Harmadik a Mimit alakító Nyíri Evelin, aki nem mindig volt az ének és tánc magaslatán (annak ellenére, hogy domborulatai remekek), néha elcsuklott a hangja, nem nagyon lehetett érteni, mit is énekel.
De ezek a hibák eltörpültek amellett, hogy a színészek hatalmas ... tán alázattal? vetették magukat bele a megformálásba, látszott rajtuk, hogy élvezik a darab előadását, vagy legalábbis jól színlelték. Serbán Attila pedig hatalmasat alakított Angel szerepében, beöltözve női Télapónak, egyéb mellett. Mindenkinek tetszett a közönségben és együtt hökkentünk, mikor ugrásból lement spárgába.
Végén megérdemelten álló ovációt kaptak, de eléggé meglepődtek rajta szerintem. Az előadáson vicces volt az idősb korosztályt is látni, ők biztos furcsán vettek pár jelenetet.
Szóval mindenkinek mondom: Nézzétek meg a filmet aztán a darabot! Nem lesz rossz nektek.

0 beszólás: