kedd, április 15, 2008

BKV sztrájk

Most csütörtökön nyit a Zöld Pardon, és egy rakat ember szinte biztos, hogy nem fog eljönni, mert a BKV dolgozói éjféltől egészen biztos, hogy leteszik a munkát, és egész napos sztrájkba kezdenek.

Az álláspontok nem közelednek, a dolgozók biztos megélhetést, több pénzt, ingyen sört akarnak. A BKV zRt. pedig kilábalni az évek óta húzódó adósságbotrány, -spirál, -válságból. Egy nem-állami cég már rég tönkrement volna. De ebbe a nyilvánvalóan botrányos felépítettségű fekete lyukba csak öntik tonnaszám a pénzt, x éven belül már a második fővezér cserélődik, pedig Antalban (Attila, volt vezérigazgató) volt egy kis reménysugár Aba (Botond, az előző) után.

Nincs pénz. Még évekkel ezelőtt beszéltek egy beléptetőkapuról a metrón belül, abból sem lett eddig semmi. Inkább n*4 ellenőrt fizetnek minden lejárónál, akik lassítanak, bunkók (figyeloda BKVfigyelő, volt, akit fizikailag is bántalmaztak). Máshol viszont egyáltalán nem találkozom velük.

Ez nagyon megmondom-a-frankót-osra sikerült, pedig én sem tudok megoldást, mit lehetne csinálni, sajnos. Nyilvánvalóan támogatni kell a tömegközlekedést a személygépkocsikkal szemben, akikre dugódíjat kéne kivetni, de amíg ilyenek az állapotok, addig az egyszerű Józsi inkább ül órákat a sorban, minthogy felüljön a koszos, büdös, tömött villamosra vagy buszra. A bicikli pedig szóba sem jöhet... És így süllyedünk el a kipufogógázban.

0 beszólás: