szerda, szeptember 05, 2007

Moziünnep 2007


Ugyanúgy, mint múlt évben, most is megtörtént a csoda, ami a Moziünnep. Tömött mozik, olcsó jegyek, "sztárok" a jegybeszedők és rendes sztárok itt-ott (Menzel például).

Bár nagy elánnal készültem neki, hogy de jó lesz, mindenkivel megyek mindenhova, ezer filmet megnézek és tobzódni fogok, a hét végére mégiscsak mindösszesen két film került elém.

Az egyiket szinte nem is méltatom egy szónál többre: szar. Ez pedig a Disturbia. 1/7.

No de a másik, hohó, az már felér egy finomabb argentini steakkel - ha maradni akarunk az ételhasonlatoknál, és ez a Grindhouse volt, ami Tarantio Death Proof és Rodriguez Planet Terror filmeknek összegyúrása egy szép egésszé, meghintve pár kamu mozielőzetessel, amik szintén elképesztő morbidak voltak, mint például a Werewolf Women of the SS (Az SS vérfarkasnői), vagy a Machete című mexikonaid akciófilm Danny Trejo-val (vicces adalék, hogy ezt a filmet tényleg leforgatja Rodriguez DVD-re (:).

A filmeket lehetne osztályozni, elemezni, de nem akarom. Egyszerűen KÖTELEZŐ a megnézés. Csak azt nem értem, hogy hogyan bukhatott ekkorát Amerikában.

Toldiban voltunk (amit, mint megtudtad, egy ismerősöm öccse vezényel előre a dicsőséges úton), és bár első sorban voltunk, a hangulat mégis fenomenális volt, az egész közönség együtt röhögött a betegnél betegebb részeken és jó dumákon, pedig felirat nem volt közel s távol sem, és bevallom, még én sem értettem legalább a negyedét a filmeknek..
Death Proof már a mozikban, Planet Terror hamarosan, viszont nem hiszem, hogy máshol, bármikor leadják még a Grindhouse-t így, teljesen, kamuelőzetesekkel együtt. Pedig így az igazi, közel négy órás szórakozás. 7/7.

0 beszólás: