péntek, december 28, 2007

30Y + jurij koncert

26.-án Ágostonnal nyakunkba vettük irányunkat az A38 felé, hiszen ott játszott egy általunk eléggé kedvelt zenekar, a 30Y.
Meg is érkeztünk szépen-rendben, kis sorban állás után, és enyhén fagyosan, bejutottunk, kipengettük az egészen baráti 1500-at, majd a pultot támadtuk meg természetesen, hogy két sörrel alapozzunk, miközben az akkor még ismeretlen jurij zenekar kezdett rá.

Szerintem valami fantasztikusak voltak, nem csak azért, mert mint az előzenekar dolga, hogy behangolja a közönséget, - sikeresen, mert Ágostonnal az utolsó két számon már az első sorokban tomboltunk s ugráltunk, mondjuk azért is, mert egy Alvin számot kezdtek el - hanem mert szimplán kurva jó zenét játszanak. Saját meghatározás szerint szocrock. Menjetek fel az oldalukra, töltsétek a zenéiket (a mostani előtti teljes egészében ott van - Utazás nagyon pöpec). Olvassátok el a 20y és a Passzio Rock kritikáit, jó lesz nektek, mert ők cizelláltabban fogalmaznak. Tök jó fejek voltak, dobálták szét az új maxit, nekem is jutott, az szól ezen sorok írásakor is (kék a pólóm). Az énekes, Peti, azt mondta, február ötödikén játszanak ismét valahol Budapesten, mi ketten biztos ott leszünk, ahol.

Szóval így telt el az ottlét első órája (vagy több?). Amint véget ért a Jurij, gyors kígyómozgással indultunk el ismét a pult felé, hogy még egy kis sörre tegyünk szert, és gyorsan visszafoglaljuk helyünket az első sorokban. No, ekkor kapott el minket egy csapat 17 éves lány, akik szépen kértek minket, hogy hozzunk sört nekik is, amit majd kifizetnek jól. Ágoston már rutinosan kommentálta az eseményt: „na, ma éjszakára is megvannak a csajok". Hát, meg is voltak. De erről majd később. Szóval, pult, sör, visszamentünk, „á hagyjátok, vendégeink vagytok", ami ilyenkor dívik, persze leginkább Ágoston beszélt, hisz én úgy értek ilyen dolgokhoz, mint majom a kvantummechanikához. Ő egy középrövid hajú barnával, én pedig egy szőke punkosabb hajúval jöttünk össze. A nevüket máig sűrű homály fedi.

Színpadra léptek az öten, akik a 30Y. Meglepve figyeltem meg, hogy az énekes élőben sokkal kevésbé tűnik afféle szétanyagozott magyar Iggy Popnak, pedig az Egy perccel tovább videóban eléggé hajaz rá.
Na, de nem terelődünk el, koncertélmény. Elképesztően baromi jó volt. Rengeteg emberrel üvölteni, fenomenális. Persze nem csak üvöltős-ugrálós számok voltak, ezért volt jó, hogy ott volt egy lány, akivel lassús számokra lehetett döcögni. Felteszem őt is hasonló motiválta (a koncert végén két puszi és pá volt), de nem volt kellemetlen. Ilyen kapcsolatok simán jók, mind a két fél számára (vagy önző pasilogikával gondolkodom).
Sok sok jó számot játszottak, szinte mindent, ami jó. Számlistát most sem tudok, Sötét van, Olyakor, Bogozd ki, Teremtős, Pécsi tánctanár, Rajzszöggel középre, Semmi szédítő magasság, Dadogás. Tényleg, minden jó szám, most már csak egy hibádzott, a Pusztító (úgy kezdődik, hogy „na mi van, beszartál most érzékeny gimis gyerek [...]", nagyon jó). Szóval ment, ment a koncert, volt egy visszázás, azután pedig végleg elcsendesültek a cinek, és rákezdett DJ Enikő. Aki egy lány.
Egy kevés ideig roptuk a lányokkal s Ágostonnal, de mehetnékem volt már, mert másnap (már aznap) munka várt rám, szóval egy olyan 15-20 perc után elindultunk, külön-külön kabátjainkért, és aztán a haza.

Az éjszakai 956-ost pont lekéstem (melyik baromi okosnak volt az ötlete, hogy óránként induljon?), ezért szokásomhoz híven elkezdtem sétálni, és közben stoppoltam. Bár törölköző nem volt nálam, mégis felvett egy jó fej csávó, aki bár Budakeszin lakott, mégis eldobott Kelemenig, mert szolidaritás. Az utat könnyed small talkkal ütöttük el, búcsút intettünk, hazabandukoltam, és otthon két óráig fetrengtem fej- és hasfájással, míg valahogy el nem aludtam. Ez egy jó koncert volt, minden pillanatát kiélveztem nagyon. Gyertek ti is 30Y ésvagy jurij koncertre, mert az a jó! //

Edit: Lehet, hogy tévedtem, most kommentált a jurijból Dani (vúút!!), hogy nem volt alvinszám. Ágston mondta, ne ítéljetek!

4 beszólás:

Dani írta...

Hello,

örülünk, hogy tetszett a koncertünk (Jurij), és várunk a február 5-i bulira is, ami az After Music Clubban lesz (Nyár utca). Egy dolog nem volt világos a bejegyzésedből, és az az 'egy Alvin számot kezdtek el' rész, ugyanis mi csak saját dalokat játszunk. de annyi baj legyen.
Várunk februárban!
Dani / Jurij zenekar

Zeo írta...

Akkor tévedett.. a haverom!, aki ezt az információt mondta a fülembe.
Bocs, javítottam.

A koncert pedig tényleg baromi jó volt!

Dani írta...

Nem probléma!
Viszont megragadnám az alkalmat, hogy felhívjam rá a figyelmet:
lehet írni a Petőfi rádiónak emailt, hogy játszanak Jurij-t.
mr2-petofi@radio.hu

Köszi,
Dani

Névtelen írta...

Ha esetleg valakit érdekel egy kritika a No4-ről, az itt olvashatja:
http://www.scriptorium.eoldal.hu/cikkek/hangjegy/melankolikus-rantotta-extra-feltettel